FRONT TECH ENGINEERING SDN BHD

Maklumat perhubungan

FRONT TECH ENGINEERING SDN BHD ialah sebuah syarikat tempatan yang ditubuhkan pada tahun 2006 yang berpusat di Kemaman, Terengganu. Syarikat ini terlibat terutamanya dengan kerja-kerja pemasangan, penyelenggaraan, bekalan tenaga manusia, perdagangan dan penutupan projek elektrik, instrumentasi dan kawalan baharu. Ia dibentuk oleh kakitangan profesional Telekom Malaysia yang berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang ini. Kami sedang mengkaji cabaran dalam bidang kejuruteraan di wilayah Pantai Timur.

Matlamat kami adalah untuk membentuk tenaga kerja terlatih yang kompeten dalam bidang kejuruteraan untuk menyediakan perkhidmatan terbaik kepada syarikat di sekitar rantau ini. Kami sebagai syarikat pembekal perkhidmatan percaya bahawa kepuasan pelanggan adalah penting dan sasaran kami adalah untuk mencapai ini adalah cara yang profesional. Kami komited untuk meningkatkan standard kami sebagai kontraktor dari semasa ke semasa dan bersama-sama berusaha ke arah matlamat pelanggan. Objektif pelanggan kami untuk meningkatkan masa operasi, kualiti, keselamatan dan penjimatan kos akan disesuaikan dengan objektif syarikat kami.

Dengan pengalaman tenaga kerja yang baik dalam kawalan, elektrikal dan instrumentasi, Front Tech Engineering Sdn Bhd yakin dapat meneroka pasaran Pantai Timur. Komitmen kami akan sentiasa menekankan keselamatan, kesihatan, alam sekitar dan standard kualiti tertinggi dalam aktiviti syarikat.

Galeri

Akreditasi dan Pensijilan

Projek Pelanggan Utama

Negara Pelanggan Nama Projek dan Ringkasan Ruang Kerja tahun
MALAYSIA PRPC UF PENYEDIAAN KERJA-KERJA MENAIKTARAF UNTUK SISTEM KAWALAN PEMANTAUAN RANGKAIAN ELEKTRIK (ENMCS) 2023
MALAYSIA MTBE KONTRAK TERMA UNTUK MEMBEKAL TENAGA KERJA, PERALATAN, ALATAN & BAHAN HABIS UNTUK KERJA ELEKTRIK 2023
MALAYSIA IPC MALAYSIA PENYEDIAAN PENENTANTURAN TAHUNAN INSTRUMENTASI KELAS & BUKAN KELAS 2022
MALAYSIA PPPCB BEKALAN PEMEGANG HOS & SERVIS PEMASANGAN 2022
MALAYSIA PETCHEM UNTUK MEREKA, MEMBEKAL & MEMASANG TANDA HSE DI PETRONAS CHEMICAL (PETCHEM) PENGERANG 2021